About Me

My photo
Departe, nowhere
Doar un simplu om. Ce iubeste oamenii.

Sunday 9 November 2014

http://bible.com/192/php.2.3-4.vdcc

    Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci, în smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuși. Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora.

Acuzari, injosiri, minciuni, jigniri, tradari, barfa, superficialitatea sau alte crime psihice sunt cele mai urate ' creatii' ale oamenilor.

Tuesday 23 September 2014

Tabloul

Ea e frumoasa (pentru el).
E frumoasa
                       atunci cand nu are nimic ofera totul.
                       ca se ingrijeste de toate nevoile lui.
                       ca il asteapta tarziu cu mancare calda.
                       ca se trezeste devreme doar sa-i faca sandwich-uri lui.
                       ca desi nu se da cu niciun machiaj se imbraca cu bunatate,
                            isi ia inima slujitoare si haina credinciosiei.
                      ca numai la binele lui se gandeste.
                      cand zambeste.
                      ca il respecta.
                      ca tace cand nu este dreptatita, apreciata.
                      cand ii sclipesc ochii de fericire.
E frumoasa cand daruieste, fara sa astepte nimic in schimb. Inima ei o face frumoasa.Nu cu gandul de a castiga ceva ci doar pentru ca il iubeste. Iubirea o face cea mai frumoasa din toate.
- Nu?

Monday 22 September 2014

Chemarea sufletului.

Un glas puternic, insotit de o dorinta autentica se auzea cu ecou, in pestera : ' Tin-Tin, iesi afara!' . Dupa mult timp, dupa multe incercari, dupa multe alte voci rostite.. a iesit si de atunci viata i s-a schimbat. A invatat din nou ce este curajul, a simtit ce inseamna pacea, a avut o noua inima, a respirat, a vazut iubirea.
Chiar daca inamicii il atacau, totusi era pazit de un scut, era muntele. Da, acel munte mare si dur la suprafata reprezinta scutul lui.Acolo fuge. Acolo fuge acum.

-cum iti imaginezi fericirea Tin-Tin?
-nu mi-o imaginez pentru ca deja sunt fericit, aici la munte!

Saturday 13 September 2014

As vrea sa zbor,
Sa uit de lume.
As vrea sa zbor,
Cu mine sa te iau.
As vrea sa zbor,
Dar aripi n-am.

Saturday 30 August 2014

#sangePur #edespreflu &us

Am sa-ti spun povestea lui Tinkerbell sau asa cum iti place sa o numesti.
~
Eu sunt Tinkerbell. Multi au zis ca eram foarte sensibila si poate asa e.
O visatoare cu ochii deschisi, as putea confirma.
M-am confruntat cu o boala de frica pana la varsta de 16-17 ani. Diminetile imi erau triste ca imi aminteau cat de dure sau dureroare imi erau noptile.
Nu imi placea sa fiu prima la invatatura cu toate ca aveam sanse; m-am luptat sa demonstrez ca a face parte dintr-o familie numeroasa si saraca si pocaita/crestina (ie. Inchisa la minte,dupa unele pareri inguste) nu te face prost; asta si ca am fost prima din familie data la o scoala diferita fata de fratii mai mari(toti inaintea mea au fost la aceeasi scoala) plus asta era o scoala de 'bogati'.
Cand vine un examen decisiv ma sperii si nu puteam sa invat asa ca am intrat a 26 din 28 la liceu, iar la o clasa de 'bogatasi', unde nu am luat cu mine pe cineva din generala. 
Per total, mi-am castigat respectul si am fost alintata si iubita de colegi. Asta a facut ca sa-i si atrag involuntar pe cei marginalizati. Aveam grija de cele de la tara sau care erau de etnie rroma, eventual unele mi-au devenit prietene bune.
Am ajuns la vara 2009, de unde a inceput transformarea mea.
17 ani.
Totul a inceput cu o tabara, unde descoperisem ca e ceva dincolo de lumea asta fizica. (St, acolo printul fericit si-a imprimat privirea in inima mea, cu toate ca am uitat-o imediat dupa ca apoi sa o reintalnesc peste 5 ani).
M-am intors acasa unde mama plecase...
Eram  debusolata, toate responsabilitatile ei imi reveneau mie. Ai grija sa fie mancare, curat, administreaza toti banii casei, musafiri sa fie la masa duminica, fratele mai mare sa nu se lege de cei mici, prietenii fratilor sa fie o influenta buna plus pastreaza notele bune si invata ca e o posibilitate sa pleci in UK.astea fara ca nimeni sa mi le impuna.
Inainte sa stiu ce drum ma astepta decisesem inainte sa vin din tabara sa ma impac cu Cerul si sa descopar mai mult din el.
La 3 saptamani aparusera un baiat ce se invartea in toata lumea lui Tinkerbell.
Eram viitoare botezata+viitoare posibila prietena+viitoare mama sau cel putin cu responsabilitatile ei.
A fost o explozie, botezul a urmat pe 9.10.11, de posibil prieten scapasem cu toate ca fusese trist si din responsabilitatile mamei incepeam sa invat.
Momente dureroase, veneam acasa tarziu si ma rugam sa iasa gustoasa o ciorba ca fratii mai mici sa nu simta lipsa mamei, incercam prajituri chiar daca mie nu imi placeau doar ca sa ii  multumesc. Le dadeam responsabilitati ca sa ii mentin in familie si sa-i ajut sa se dezvolte pentru viitor. Statea de vorba cu fratele mai mare si il ascultam, fiind singura care se intelegea cu el in acea perioada. Calcam, asa cum mama obijnuia sa faca pentru tata, radeam, faceam glume ca sa atenuez lipsa mamei si sa fie atmosfera de familie. Nu a fost usor chiar si acum rad de Tinkerbell ca nu mi-as fi imaginat ca ea sa gateasca ceva vreodata... plangeam cand ardeam o mancare sau cand eram la scoala si parul imi miroasea a pajeala. Toate fara ca nimeni sa zica cuvinte de apreciere ba din contra.Daca ma intreb cum de am reusit raspunsul e numai El. Mi-a oferit pe 06.04.11 ceea ce aveam nevoie. Numai la El plangeam, cu El radeam in bucatarie, El ma ajuta sa reusesc la scoala.
A urmat vara 2011 cand dupa toate rugaciunile am reusit la scoala din Uk.
De la mama la bebelusi. Toti de aici aveau grija de mine. Deoarece am iesit din zona de comfort, din biserica si nu gasisem alt loc sa ma intalnesc cu El nu am mai stiut sa-L caut. Asa am inceput sa ma pierd...
Au aparut multe persoane rele care mi-au luat toata energia , asta pentru ca le-am permis.
Tinkerbell cea plina de energie si care oferea in jurul ei din orice, a inceput sa se simta goala. Zambetul ii este de cateva minute. E in coltul ei, in pestera. Apare un Print fericit ce ii intinde mana. O sperie pentru ca stie ca acum ea nu are nici putere sa ii raspunda prin a-i intinde mana. Il priveste in ochi si stie ca o iubeste. E uimita, de-a dreptul uimita pentru ca el o vede mai frumoasa decat se stie ea. Cum poate sa accepte asta? Nu este corect nici fata de Print. El merita ceva special, o printesa...nu o cersetoare, o tinkerbell goala care nu ii poate promite ca stie sa ofere ceva sau ca are ceva de oferit. Totusi, el tine mana intinsa... El e raspunsul Cerului pentru Tinkerbell, chiar daca ea nu intelege de ce asa. O iubeste cand ea nu se vede vrednica si asta e un sentiment inaltator.

To be continued.

Friday 29 August 2014

Crestinul consumator

Vietile noastre au devenit tot mai usoare. Nici nu stim ce inseamna sa asteptam pentru ceva. Daca vrei mancare, simplu rezolvi cu fast food-urile. Vrei un nou album, dai un click pe un link in loc sa stai la o coada la magazin. Daca vrei sa vezi ce mai face un prieten de-al tau, ii dai un mesaj in loc sa suni sau ii verifici pagina de Facebook/Twitter.  -Am devenit oameni care consuma mancare, distractii, stiri si altele.
Din pacate am adus asta si in biserica. Mergem la biserica deoarece stim ca putem consuma o experienta frumoasa de inchinare. Nu trebuie sa facem nimic pentru ca luminica e pala, muzica e excelenta, nu trebuie sa ne gandim la Biblie deoarece ni se zice precis ce sa credem. Aceasta poate dezvolta un consumator mental al trupului lui Dumnezeu.
Consumatorul mental nu are de a face doar cu biserica ci cu experienta noastra cand citim Biblia individual. Avem o Biblie de studiu ce ne va da imediat raspunsul, ori apasam click pe un link si gasim intelesul pasajului sau chiar site-uri devotionale. Nu zic ca sunt resurse rele, dar pute cadea in capcana de a depinde de ele mai mult decat de Dumnezeu.

In 2 Timotei 2:7 ***" Înțelege ce-ți spun; Domnul îți va da pricepere în toate lucrurile ", Paul ii da instructiuni lui Timotei. Unele lucruri sunt greu de intele si Paul nu vrea ca Timotei sa depinda doar de el.in schimb el vrea ca Timotei sa depinda de Dumnezeu si Duhul Sfant.

Trebuie sa devenim atenti sa nu devenim simpli consumatori ci sa gandim dincolo de ceea ce am citit si sa-i cere pricere Lui ca sa intelegem. Te bucuri mai mult si este satisfactia mai mare cand descoperi singur decat sa urmezi ce au zis altii.

Monday 18 August 2014

[i carry your heart with me(i carry it in]
By E. E. Cummings

i carry your heart with me(i carry it in my heart)
I am never without it(anywherei go you go,my dear;and whatever is done by only me is your doing,my darling)
i fear no fate(for you are my fate,my sweet)
i want no world(for beautiful you are my world,my true)
and it’s you are whatever a moon has always meant
and whatever a sun will always sing is you

here is the deepest secret nobody knows
(here is the root of the root and the bud of the bud and the sky of the sky of a tree called life; which grows higher than soul can hope or mind can hide)

and this is the wonder that's keeping the stars apart

i carry your heart(i carry it in my heart)

Friday 8 August 2014

This is NOT love

Ma uit la relatiile din jur cat si la ale mele si observ cum incercam sa 'organizam', daca pot zice asa, iubirea.  E ca si cum: ne vedem atunci, ne intalnim atunci, suntem prieteni doar atunci, ne iubim doar atunci... -iar daca nu-ti convine, oho, am de unde alege.
Principiile dupa care alegem o persoane sa fie langa noi de cele mai multe ori sunt: daca are aia( si ma refer la lucruri materiale) sau nu aia are, daca imi faci aia -da, 'bff'. Mi se pre tot un negot ieftin, clar ne alegem o persoana dupa anumite criterii fie ele mai bune sau mai rele. Lucrurul ce ma deranjeaza e ca nu ne mai place sa luptam.  Vrem totul sa fie asa simplu si usor ca pe retelele de socializare - friend sau unfriend.
Ma intreb de unde rezultatul acesta, oare ne e frica sa mai iubim?
Pentru mine e cam asa:
          1 Ioan 4:18 VDC
           În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvîrșită izgonește frica; pentrucă frica are cu ea pedeapsa; și cine se teme, n’a ajuns desăvîrșit în dragoste.
Iubirea inseamna sacrificiu, te lupti ca sa o castigi. De cele mai multe ori ca sa ajungi la " ...and they lived happily ever after" sau "... they were best friends until death" , inseamna rani. Nu e mai mare fericirea cand obtii ceva pentru care lupti?
Bineinteles ca avem influente sa renuntam repede si sa fim orbi la ce inseamna cu adevarat iubirea.
Alege persoanele pentru care vrei sa lupti si fi o bucurie pentru ei, renunta sa iti mai fie frica sau sa traiesti dupa standardele lumii in ceea ce priveste ideea de iubire. Pana la urma dragostea e tot ce ramane si daca o daruiesti se reflecta inapoi.

Tuesday 29 July 2014

"Please, be my friend!" -spuse fata, baiatului.

Prietenul e acel suflet ce decide sa te lase sa-l cunosti, iar o relatie puternica e aceea bazata pe adevarata prietenie.

Am avut prieteni de tot felul: cei doar cu numele si cei ce aveau suflete pretioase.

Prietenii adevarati se aleg cu suflet, iar atunci cand dispar sufletul arunca lacrimi pline de dureri. Ti se zguduie intreaga lume, asta pentru ca era alt TU, devenisei tu in alt trup. Fugi, alergi sa cauti altceva sa-ti distraga atentia, dar e ca o banda elastica- revii la durere. Ca o broasca testoasa ma ascund in carapacea mea. Nu indraznesc sa ma intreb daca tot ce a fost, a fost ceva real. Orice zambet, orice secret, orice caramida ce am folosit-o la zidirea increderii a fost din materiale rezistente.
Si totusi...Pierderea unui prieten adevarat te lasa gol intradevar. E ca o furculita-n inima.

Incerc sa nu las pierderea asta sa-mi amareasca sufletul ca apoi ma pierd pe MINE. Gandul ca relatiile oamenilor nu pot fi asa stabile ma alina, ca pana la urma si eu gresesc.

Nu cer prietenia nimanui asta pentru ca nu e politicos, doua suflete se apropie pentru ca simt.
Atitudinea e: nu cer nimanui sa-i invadez casa sufletului, lasa sa ti se deschida usa.

Pana la urma sunt doar eu si El.

Wednesday 9 July 2014

Ploaie in ceasca de ceai...

    Multe voci in jurul meu.Sunt asa de puternice incat m-au condus afara din casa.
Cu ceasca de ceai langa mine- tac si imi doresc sa dispar, sa fug spre munți..
...dar un picur de apa rece îmi cade în cana ca apoi peste mine..

    Si sufletul îmi striga: ploaie târzie, oh, ploaie târzie! Cat te-am asteptat sa te reversi peste inima mea. Revarsa-te din ceruri peste mine uda și spala; fa sa dispară tot ce ma face sa confuza. Adu cu tine pacea sufletului meu. Inunda-mi fiinta si inima ca din mine a curga rauri de apa vie ca apoi tot ce e in jurul meu sa fie verde.



Ioel 2:23  

23b căci El vă va da ploaie la vreme, vă va trimite ploaie timpurie și târzie, ca odinioară.


image source:Pinterest:
  http://www.pinterest.com/pin/95771929547099234/


Monday 21 April 2014

04112014.mmitm.mjb.2

Now hope does not disappoint, because the love of God has been poured out in our hearts by the Holy Spirit who was given to us. Romans 5:5 NKJV

I am not alienated,
Because You love me. 1 John 3:1

I am not unaided,
Because You help me. Psalm 118:7

I am not rejected,
Because You are for me. Romans 8:31

I am not isolated,
Because You are with me. Isaiah 41:10

I am not neglected,
Because You care for me. 1 Peter 5:7

I am not orphaned,
Because You are my Father. Galatians 4:6

I am not separated,
Because You are my portion. Psalm 73:26

I am not unwanted,
Because You are my Redeemer. Psalm 19:14

I am not disheartened,
Because You are my future. 1 Thessalonians 4:17

I am not alarmed,
Because You are my God! Psalm 31:14

Wednesday 26 March 2014

#deaceeateiubesc


Stateam aseara si imi scriam in jurnal si era un subiect banal, ca sa mentionez era despre numere.
Meditand mi-am rostit in gand: 'hei, God, de-asta te iubesc eu pe tine!'
Si de aici a pornit ideea ca sa-mi intreb prietenii de ce il iubesc eu pe Dumnezeu. Acum am lansat intrebarea, astept raspunsurile.

Vreau sa vad cum oamenii sunt indragostiti de El, cum isi exprima dragostea fata de El.
 E clar, toti iubim diferit, ne exprimam diferit si sunt sigura ca ii parem asa de scumpi cand ii spunem de ce il iubim.

Da, curiozitate, dar cred ca ne ajuta sa ne reamintim de ce Il iubim pe El.Oare doar :
  • pentru ca ne merge bine
  • ca avem sanatate
  • ca ne iarta pacatele 
  • ca avem ce manca
  • avem o familie binecuvantata
  • ca a murit pentru noi                                                                                                                                   1 Ioan 4:19: Noi il iubim pentru ca El ne-a iubit mai intai.
    ~De ce il iubesc eu pe El?
-as avea 10,000 de motive Sa-L iubesc- si cred ca intr-o zi voi face o lista. Eram mica si mi-a arata ca ma iubeste, de atunci ma tot indragostesc de El. Chiar daca actiunile mele au aratat de mult contrariul, inima mea Il iubeste pe El.

astept raspunsuri si chiar daca nu voi primi cel putin lansez ideea asta: sa zici motivul/motivele si sa inchei cu 'de-asta te iubesc, Isus!'

Monday 17 March 2014

#edespreel

To Flavia.

De multe ori am incercat sa-ti soptesc cuvinte si nu m-ai ascultat.
Am observat impreuna ca atunci cand vrei sa intelegi ce e viata o sa inveti ce e iubirea.
Am plans impreuna si de multe ori imi vinea sa ma intrupez numai ca sa imbratisez. Stii ca tin la tine si nu spun cu rautate to ce spun, tot ce spun e ca vreau sa vorbesc cu tine. Simt ca trebuie sa-ti spun mesajul urmator.
Imi amintesc cu drag, si sunt sigra ca si tu de inocenta ta si cum credeai ca poti muta muntii. Stii ca cea mai draga imi esti cand esti aproape de Cer.
-TOT ce ai suferit se poate transforma in ceva frumos; despre asta vreau sa vorbesc.TOT ce ai inteles tu despre iubire e total diferi.
Hei- Inca esti iubita si de mine si de Tatal nostru.

Stiu ca stii ca m-ai ranit de multe ori si ai pierdut timp pretios doar lasand sentimente aiurea sa-ti conduca starea si actiunile.

Dumnezeu a pregatit ceva frumos pentru noi si simtim asta.
E vorba despre el. E cu un scop.
Ma crezi sau nu , dar eu cred ca vreau sa ii pasez locul meu in schimbul inimii lui.Nu te speria!- o sa revin atunci cand vei muri(stiu ca cerul se castiga individual si ca imi vei duce dorul). Dar zic ca e cea mai buna decizie ce o poti face.
Cand spun ca ii pasez locul ma refer ca vreau sa ai grija de inima lui. Stii atunci cand daruiesti in iubire e cel mai frumos.Cel mai frumos sentiment.
Ai grija de el si invata sa iubesti avand inima lui.

                            ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                                    a ta   ♥

Thursday 27 February 2014

Ține-mă ascunsă in palma Ta

Mă simt ca íntr-o maşină de spălat atunci când mă iubeşti.
Mulțumesc pentru balsamul Tău deasemenea pentru detergentul ce îl foloseşti.
Nu inima mea, nu faptele mele, nu vorbele, nimic... nu Te-au impresionat şi asta mă face să te iubesc.

Mă faci fericită...

Tuesday 4 February 2014

Cred ca toti cei in varsta ar trebui sa fie scriitori.

Traim viata asta si agatam amintiri la cladiri, locuri, momente, mirosuri si mai stiu eu ce. Toti lasam ceva in urma...
Zic, ca avem ce sa povestim.

Monday 27 January 2014

Reflex innascut- uitat.

E tot ce am stiut sa fac.

Primul lucru pe care l-am facut.
M-a ajutat sa ma descopar.

De multe ori confundata cu slabiciunea.
Reprezinta cea mai frumoasa caracteristica a mea.

Lacrima.

Acum..
              Mi s-a uscat sufletul in mine.
              M-a pierd in gandul meu

Si..tac!
Si..nu plang!
& nu mai reprezint nimic.