About Me

My photo
Departe, nowhere
Doar un simplu om. Ce iubeste oamenii.

Friday 29 August 2014

Crestinul consumator

Vietile noastre au devenit tot mai usoare. Nici nu stim ce inseamna sa asteptam pentru ceva. Daca vrei mancare, simplu rezolvi cu fast food-urile. Vrei un nou album, dai un click pe un link in loc sa stai la o coada la magazin. Daca vrei sa vezi ce mai face un prieten de-al tau, ii dai un mesaj in loc sa suni sau ii verifici pagina de Facebook/Twitter.  -Am devenit oameni care consuma mancare, distractii, stiri si altele.
Din pacate am adus asta si in biserica. Mergem la biserica deoarece stim ca putem consuma o experienta frumoasa de inchinare. Nu trebuie sa facem nimic pentru ca luminica e pala, muzica e excelenta, nu trebuie sa ne gandim la Biblie deoarece ni se zice precis ce sa credem. Aceasta poate dezvolta un consumator mental al trupului lui Dumnezeu.
Consumatorul mental nu are de a face doar cu biserica ci cu experienta noastra cand citim Biblia individual. Avem o Biblie de studiu ce ne va da imediat raspunsul, ori apasam click pe un link si gasim intelesul pasajului sau chiar site-uri devotionale. Nu zic ca sunt resurse rele, dar pute cadea in capcana de a depinde de ele mai mult decat de Dumnezeu.

In 2 Timotei 2:7 ***" Înțelege ce-ți spun; Domnul îți va da pricepere în toate lucrurile ", Paul ii da instructiuni lui Timotei. Unele lucruri sunt greu de intele si Paul nu vrea ca Timotei sa depinda doar de el.in schimb el vrea ca Timotei sa depinda de Dumnezeu si Duhul Sfant.

Trebuie sa devenim atenti sa nu devenim simpli consumatori ci sa gandim dincolo de ceea ce am citit si sa-i cere pricere Lui ca sa intelegem. Te bucuri mai mult si este satisfactia mai mare cand descoperi singur decat sa urmezi ce au zis altii.

No comments:

Post a Comment